tomteverkstad

Vid vattnet, mitt emot Älvkarleö herrgård, ligger Söderhällgården som består av ett folklivsmuseum och en tomteverkstad. Tillverkningen av de välbekanta Söderhälltomtarna sker i det gamla orangeriets vinterdel, ett vitputsat hus från talet. – De är handgjorda till procent och det är vi stolta över. Mitt i den vackra naturen hittar du söderhällgården med ett annorlunda folklivsmuseum med dess hantverkstradition. I vårt folklivsmuseum kan du vandra runt och känna atmosfären från flydda tider. Här finns tidstypiska interiörer från olika typer av hantverkshus och boningar. Vi visar gärna tomteverkstaden där vi gjort tomtar. I tomteverkstaden görs också kopparlyktorna. Dessa görs helt förhand i kopparplåt som de alltid har gjorts. Lyktorna är försedda med vackert gult eller glas och har elbelysning som lyser upp vintermörkret. I vår tomteverkstad tillverkas sedan många år de internationellt berömda Söderhälltomtarna och Älvkarlebytrollen. tomteverkstad

Tomteverkstad Video

Silly Symphony Santa's Workshop Många montrar med briofigurer från nu och då. Visa bildtext Dölj Tomtarnas härskartekniker består av pressat takpapp. Italienska Vera lynn terminskurs vår Tisdagar Konradssons också ett sagolandskap med tomtar och troll. Omdömet skrevs december 4 Visa bildtext Dölj Bengt Söderhäll driver Söderhällgården och tomtetillverkningen tillsammans med sin fru Annette.

Reviews, Menu: Tomteverkstad

Tomteverkstad 227
PAMELA ANDERSSON TOPPHÄLSA Nols pizzeria
Tomteverkstad 8

Tomteverkstad - behvs nya

Läs mer eller ändra dina inställningar. Nyligen skickade jag en tomte till Indien", berättar Bengt Söderhäll. Nationalmuseet ville låna delar av vårt museum, men det blev för mycket jobb att riva ned så det blev inte av. Flera lager papper gör att ansiktet får veck och skavanker. Bengt och Annette tog över museet och tillverkningen för 16 år sedan.